[O2] Co warto lub nie warto zamówić do Toura2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rosomak
    L&K
    • 2011
    • 1365
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Panowie. Ktoś ma podgrzewane dysze spryskiwaczy? Działa to?
    Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
    http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
    Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• mrqtm
      Rider
      • 2011
      • 253

też się nad tym zastanawiałem czy to takie fajne jest??
      Była Octavia Tour +
      jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• geralcik
        Drive
        • 2011
        • 61

Zamieszczone przez mrqtm
        też się nad tym zastanawiałem czy to takie fajne jest??
        wynalazek jest fajny, niezbędny przy skórach imo... w poprzednim aucie miałem skórki i grzanie i w zimie ratowało to dupsko przed odmrożeniem :diabelski_usmiech ale przy szmacianej tapicerce da się żyć bez
        Turas 2 mit gas naturlich

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Powiem wam, ze własnie dane mi było przekonac sie do grznych foteli Brałem udział w nagraniu jednago z odcinków Skoda test show i gdyby nie grzane fotele naprawdę cięzko byłoby znieśc zimno panujące na dworze i oczekiwanie w aucie na kolejny dubel, a tak grzanie fotela na max. i po 3 minutach już robilo się przyjemnie cieplutko Naprawdę fajnia rzecz!!
          Czarny Elegance

Komentarz

• skoh
            Ambiente
            • 2011
            • 176

Tak to jest, jak zasmakujesz to już potem ciężko się oprzeć. Fajny bajer nie ma co ukrywać. Da się bez tego żyć (w fieście nie mam), ale jak jest opcja dokupienia to moim zdaniem nie są to wyrzucone pieniądze. Szkoda, że każą dopłacać za lędźwie, ale tour jest okrojony niemal na maxa i taka już jego uroda.

Komentarz

• vrs
              Classic
              • 2011
              • 5

Witam.Nie jestem pewny ale wydaje mi się że relingi dachowe wypadało by zamówić w salonie bo z tego co kojaże to póżniej trzeba wiercić dziury w ramach dachu.

Komentarz

• mrqtm
                Rider
                • 2011
                • 253

czemu dzielona tylnia kanapa tak drogo kosztuje po prostu tego zrozumiec nie mogę
                Była Octavia Tour +

Komentarz

• skoh
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 176

Moim zdaniem to wyciąganie kasy za dodatki, które są niemal niezbędne. Atrakcyjna cena wyjściowa, a potem się okazuje, że nie ma osłon, lampek, podstawowych elementów wyposażenia. Aż dziw, że jest mały komputer i regulacja kierownicy.

Komentarz

• mjolsz
                    Drive
                    • 2011
                    • 54

vrs, zakładali mi w połowie listopada w ten sposób relingi - nie ma tragedii jeśli chodzi o wykonanie, natomiast trzeba liczyć się z kosztem robocizny.
                    O2 Tour Kombi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47273

Komentarz

• mrqtm
                      Rider
                      • 2011
                      • 253

skoh jak nie ma lampek??
                      Była Octavia Tour +

Komentarz

• siryanek
                        Classic
                        • 2011
                        • 20

Zamieszczone przez mjolsz
                        vrs, zakładali mi w połowie listopada w ten sposób relingi - nie ma tragedii jeśli chodzi o wykonanie, natomiast trzeba liczyć się z kosztem robocizny.
                        jaki jest koszt? bardziej opłaca się wziaść z fabryki ?

Komentarz

• Rosomak
                          L&K
                          • 2011
                          • 1365
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez geralcik
                          wynalazek jest fajny, niezbędny przy skórach imo... w poprzednim aucie miałem skórki i grzanie i w zimie ratowało to dupsko przed odmrożeniem
                          Dobra ale mi chodziło o podgrzewane dysze spryskiwaczy! :roll:
                          Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• skoh
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 176

mrqtm, nie ma lampek z tyłu, w schowku oraz w drzwiach.

Komentarz

• mrqtm
                              Rider
                              • 2011
                              • 253

no co ty w schowku też nie ma?? nie no bzdura na maksa. jeszcze w drzwiach to mogę zrozumiec ale w schowku to troche przesada.
                              Była Octavia Tour +

Komentarz

• mar979
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 187

Witam

Mam nowego Toura od prawie 2 miesięcy, tyle że nie w combi, zamówiłem do niego dosyć
                                sporo, ogólnie ze wszystkiego jestem zadowolony, ale widzę że mogłem się obejść bez kilku
                                rzeczy, żeby zaoszczędzić trochę kasy
                                Z tych rzeczy które wymieniłeś u siebie to moim zdaniem niepotrzebny jest podłokietnik z tyłu,
                                system ESP też wg mnie nie jest potrzebny bo to co ma ta Octavka w standardzie w zupełności
                                dla pełnego bezpieczeństwa wystarczy - ja ESP nie mam a cały czas mam wrażenie jakby
                                moje auto było przyklejone do drogi Dodatkowo ESP to chyba 1600zł...
                                Tak samo zastanów się nad alarmem, ja u siebie zamówiłem dokładany w salonie przed
                                odbiorem samochodu i teraz jestem wkurzony, bo policzyli mi 1000zł a okazało się że ten
                                alarm chroni tylko wnętrze samochodu i tylko we wnętrzu ma czujniki - nie ma tu reakcji
                                na uderzenie piłką np. albo na zmianę nachylenia auta czy na szarpanie za klamkę. Dopiero
                                przy odbiorze zobaczyłem jakie gówno mi za 1000zł w salonie zamontowali...
                                Może po prostu przed dołożeniem alarmu upewnij się sprzedawcy jaki on dokładnie będzie,
                                bo ja uważam że swojego mogłem w ogóle nie wstawiać.
                                Z tych rzeczy które ja dokupiłem u siebie to też czujniki parkowania moim zdaniem są bez
                                sensu - wywaliłem w nie 800zł a nie dość że czasem piszczą kiedy chcą to dodatkowo
                                szybko doszedłem do wniosku że czujniki te są w tym aucie niepotrzebne - widoczność
                                do tyłu w samych lusterkach bocznych jest rewelacyjna - może dlatego że są one 2 razy
                                większe niż w przeciętnym samochodzie ale to ich wielka zaleta. Salon mnie wkurzył z
                                tymi czujnikami bo wstawili chyba jakieś gówno za 200zł a policzyli mi 800.
                                Jeżeli chodzi o światła przeciwmgielne to się zastanów czy ważny jest dla Ciebie wygląd
                                auta - ta Skodzia z tymi światłami wygląda naprawdę bez porównania lepiej niż bez - tyle
                                tylko że są one w zasadzie niepotrzebne, a kosztują 800zł - ja jednak tego zakupu nie
                                żałuję bo auto wygląda z zewnątrz bez porównania lepiej.
                                Bardzo jestem zadowolony z podłokietnika Jumbo Box z nawiewami na tył - zapłaciłem za
                                niego 800zł ale warto było - wygoda dla kierowcy bez porównania większa a i o wiele lepiej
                                dla pasażerów z tyłu, i latem i zimą
                                Koniecznie dokup sobie listwy boczne - auto wygląda z nimi dużo lepiej niż bez i mamy dodatkową
                                ochronę przed uszkodzeniem z boku.
                                Tak samo zamów sobie klamki i lusterka w kolorze karoserii - dopłacisz 300zł a różnica jest
                                ogromna na plus.
                                Jeżeli chodzi o radio SWING to ja też nie wywalałem 1600zł w salonie tylko kupiłem używane
                                na Allegro i bardzo sobie chwalę - a zapłaciłem 650zł taka się trafiła okazja. Jeżeli
                                ogólnie chodzi o radio do tego auta to wstaw tylko Swinga bo każde inne nie będzie
                                pasowało, a to jest naprawdę rewelacyjnie dopasowane do wnętrza Octavki.
                                To tyle, ogólnie bardzo to auto polecam a poniżej masz linka do mojej Skodzi to sobie
                                polukaj
                                Moja Octa:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=54561

Komentarz

• mrqtm
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 253

Ale kolega mar979 jak zwykle się rozpisał, ale fajnie ze tak obrazowo. fakt pewne rzeczy to tylko naciąganie klientów. grunt żeby kupować to co jest potrzebne
                                  Była Octavia Tour +

Komentarz

• mar979
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 187

Zamieszczone przez mrqtm
                                    Ale kolega mar979 jak zwykle się rozpisał, ale fajnie ze tak obrazowo. fakt pewne rzeczy to tylko naciąganie klientów. grunt żeby kupować to co jest potrzebne
                                    Sorry że jak zwykle tak się rozwlokłem ale już tak mam że gaduła ze mnie i że wszystko
                                    chcę opisać ze szczegółami.
                                    Postaram się na przyszłość zagęszczać wypowiedzi
                                    A co do moich wszystkich wypowiedzi na minus to też nie odbierajcie że jestem niezadowolony
                                    z zakupu bo jest całkowicie na odwrót, o czym świadczą pierdóły których "się czepiam"

Pozdro
                                    Moja Octa:

Komentarz

• mrqtm
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 253

mar979 a masz te podgrzewacze spryskiwaczy?? bo w Białymstoku to zimno chyba
                                      Była Octavia Tour +

Komentarz

• mar979
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 187

Zamieszczone przez mrqtm
                                        mar979 a masz te podgrzewacze spryskiwaczy?? bo w Białymstoku to zimno chyba
                                        Nie mam i od początku tym sobie głowy nie zawracałem, trzymam auto w garażu to
                                        myślę że nie będą mi potrzebne
                                        Moja Octa:

Komentarz

• mrqtm
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 253

:d mi kiedyś zamarzł cały zbiornik spryskiwacza i jakos dałem radę. wiec uważam ze chyba zbedny wydatek
                                          Była Octavia Tour +

Komentarz

• Rosomak
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1365
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez mar979
                                            Dopiero
                                            przy odbiorze zobaczyłem jakie gówno mi za 1000zł w salonie zamontowali...
                                            Ja zamiast alarmu zamówiłem blokadę skrzyni, co w/g mnie dużo lepiej chroni auto niż alarm.

[ Dodano: Nie 04 Gru, 11 09:07 ]
                                            mar979,
                                            a wycieraczkę z tyłu zamówiłeś?

Komentarz

• mrqtm
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 253

Wycieraczka według mnie to zbędny wydatek. i trochę szpeci auto No może w mieście czasem sie przydaje ale na trasie jak się leci szybko to wszystko z szyby samo zlatuje . Takie są moje wrażenia z poprzedniej Octavki.
                                              Była Octavia Tour +

Komentarz

• Rosomak
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1365
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

[ Dodano: Nie 04 Gru, 11 10:05 ]
                                                Zamieszczone przez mrqtm
                                                Wycieraczka według mnie to zbędny wydatek. i trochę szpeci auto
                                                :haha:

Komentarz

• mrqtm
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 253

no co haha jakbym cały czas jeździł na wstecznym to może by mi sie przydala a tak to nie widzę potrzeby.
                                                  Była Octavia Tour +

Komentarz

• pandzik
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2254
                                                    • Seat

Zamieszczone przez mkania777
                                                    Ja zamiast alarmu zamówiłem blokadę skrzyni, co w/g mnie dużo lepiej chroni auto niż alarm.
                                                    Blokada skrzyni jest dobra dla emerytów. :P
                                                    ESP, kurtyny jak najbardziej przydatne.

Zamieszczone przez mkania777
                                                    :haha:
                                                    Nie wiem co w tym śmiesznego. Liftback z wycieraczką wygląda po prostu gówniane.

Komentarz

Pracuję...